Достапни линкови

Ал Каеда ја потврди смрта на Осама бин Ладен


U.S. -- Osama bin Laden killed - views of artists: Amy Wilson: „May 2nd, 2011 Bin Laden shot dead”, 02May2011
Американската мониторинг група СИТЕ интелиџенс јави дека Ал Каеда ја потврдила смрта на својот лидер Осама бин Ладен. Повтрдата за смртта била објавена на интернет страницата на џихадистите.
Терористичката организација Ал Каеда уште соопштува дека крвта на бин Ладен нема да биде залудно пролеана и дека ќе продолжат нападите врз американците и нивните сојузници.
Осама бин Ладен беше убиен во понеделникот од американски командоси во Пакистан.
XS
SM
MD
LG