Достапни линкови

Недостигот на храна може да доведе до дестабилизација


Клинтон на ФАО во Рим
Американскиот државен секретар Хилари Клинтон денеска предупреди дека недостигот од храна и растот на цените е закана за дестабилизација од широки размери. Клинтон зборувајќи на состанокот на ФАО во Рим изјави дека треба да се превземе навремена акција за да не се дозволи повторување на 2007 и 2008 кои доведоа до криза и немири во земјите во развој.
Според проценките на Обединетите Нации уште 44 милиони луѓе станала сиромашни од минатиот јуни поради порастот на цените на храната.
XS
SM
MD
LG