Достапни линкови

Ал Каеда планирала нови напади на САД за 11 септември


Остатоци од светскиот трговски центар урнат на 11 септември 2001
Претставници на американската влада велат дека информации пронајдени во скривалиштето на Осама бин Ладен во Пакистан, укажуваат на тоа дека Ал Каеда очигледно размислувала да се напаѓаат возови во Америка на 10-годишнината од нападите на 11 септември. Официјални лица изјавија дека некои докази укажуваат на тоа дека шефот на Ал Каеда или неговите
соработници биле ангажирани околу планирањето на
можен напад врз железничкиот сектор во САД. Но сепак американските претставници соопштуваат дека плановите не отишле подалеку од почетната фаза.
XS
SM
MD
LG