Достапни линкови

На планетата Земја на 31 Октомври ке има 7 милијарди луѓе


Planet Earth
На Земјата на 31 октомври ќе живеат 7 милијарди луѓе, соопштија денеска Обединетите Нации.
Сега на планетата Земја живеат 6,9 милијарди.
До 250 тата се очекува да има 9,3, а до 2100 тата година на Земјата, според проценките на Обединетите Нации, ќе живеат 10,1 милијарди луѓе.
XS
SM
MD
LG