Достапни линкови

ММФ - Забавување па голем економски раст на Јапонија


Директорот на ММФ Доминик Штраус Кан
Според ММФ, враќањето на енергијата во погон и нов преглед на владината потрошувачка се од клучно значење за продолжување на растот на економијата на Јапонија.
ММФ ова го соопшти откако Токио објави дека трошоците за обнова по катастрофалниот земјотрес се 309 милијарди долари.
Меѓународниот монетарен фонд очекува на краток рок забавување, а потоа растот на јапонската економија на повисоко ниво и од пред земјотресот.
XS
SM
MD
LG