Достапни линкови

Продолжува договорот за нуклеарна соработка САД-Русија


САД и Русија најавија дека ќе го продолжат договорот за нуклеарна
соработка за седум години. Американскиот заменик-секретар за енергетика Даниел Понеман соопшти дека ќе ја прошират соработката потпишана во 1995 година, според која двете земји треба да спречат „опасна нуклеарна опрема и материјали“ да паднат во погрешни раце.
XS
SM
MD
LG