Достапни линкови

Назначен инспектор за човекови права во Иран


Советот за човековите права при Oбединетите нации денеска усвои предлог за назначување на инспектор за човекови права во Иран. Станува збор за прва иницијатива за назначување на инспектор во одредена земја во изминативе десет години. Резолуцијата, која ја подржаа Соединетите американски држави, беше изгласана со 22 гласа за, 7 против и 14 воздржани. Иран не е член на Советот.
XS
SM
MD
LG