Достапни линкови

САД ќе учи од јапонските грешки


Нуклеарната регулаторна комисија најави дека ќе спроведе ревизија за безбедност во американските нуклерани централи по јапонската криза предизвикана од земјотреси и цунами. Комисијата ќе побара од агенцијата за ревизија да изготви краткорочни и долгорочни анализи за да се провери кои лекции можт да се научат од ситуацијата во Јапонија.
XS
SM
MD
LG