Достапни линкови

Путин е задоволен од разговорите во Србија


Рускиот премиер Владимир Путин изјави дека е задоволен од начинот на кој течат разговорите во Белград по приоритетните точки на соработка меѓу двете земји - енергетиката, сообраќајот и екологијата. Путин имаше кусо обраќање на почетокот на состанокот на делегаците на владите на Србија и Русија. На почетокот на состанокот српскиот премиер Мирко Цветковиќ изјави дека денешната посета на Путин ги зацврстува политичките врски меѓу двете земји и придонесува за унапредување на соработката. „Оваа посета ја сметам за уште една потврда на традиционалното пријателство меѓу Србија и Русија и блискоста меѓу српскиот и рускиот народ“ рече Цветковиќ. Путин изрази задоволство од конструктивниот дијалог кој се водел на состанокот. „Веќе имав детални разговори со претседателот на Србија за тие теми“ додаде Путин.
XS
SM
MD
LG