Достапни линкови

Гејтс ја продолжува посетата на Русија


Американскиот државен секретар за одбрана Роберт Гејтс ја продолжува неговата посета на Русија. Тој ќе се сретне со рускиот министер за одбрана Анатоли Сердуков и со претседателот Дмитри Медведев. Гејтс првиот ден од посетата го помина во Петерсбург каде ги нагласи прогресот во релациите мегу Русија и САД и помошта на Москва во дозволувањето НАТО да ја користи руската териоторија за движење на трупите кон Авганистан, но исто така зборуваше и за разликите околу американскиот план за ракетен одбранбен штит во Европа.
XS
SM
MD
LG