Достапни линкови

Трка со времето за спас на Фукушима


Јапонската агенција за нуклеарна безбедност го подигна нивото на опасност од 4-ти на 5-ти степен, од вкупно 7-степената меѓународна скала. Шефот на Меѓународната агенција за атомска енергија, Јакиа Амато, изјави дека јапонската битка за стабилизирање на нуклеарката Фукушима е трка со времето.
XS
SM
MD
LG