Достапни линкови

Советот за безбедност на ОН забрани летови над Либија


Советот за безбедност нa ОН ја прифати резолуцијата за воведување зона на забранети летови над Либија. Советот за безбедност покрај тоа ги одобри и сите потребни мерки за заштита нa цивилите од нападите нa силите на режимот на Моамер Гадафи. За оваа резолуција пред полноќ гласаа 10 земји членки на Советот за безбедност,а преостнатите пет беа воздржани мегу нив и Русија и Кина.
XS
SM
MD
LG