Достапни линкови

Политички консултации меѓу МНР на Македонија и на Хрватска


Билатералните односи, соработката во рамките на европските и евроатлантските интеграции, договорната состојба, како и регионалната и мултилатерална соработка, беа теми на денешните политички консултации што на покана од македонска страна се одржаа меѓу министерствата за надворешни работи на Македонија и на Хрватска предводени од државните секретари Абдулкадар Мемеди и Марио Нобило. За време на консултациите биле разменети мислења и за состојбите во регионот, кои во овој момент биле оценети како сложени и специфични, посебно во однос на внатрешно-политичките и економски состојби.
XS
SM
MD
LG