Достапни линкови

До 1.000 евра казна за фирмите без електронска пошта


Фирмите кои до први април годинава нема да пријават адреса за електронска пошта ќе мора да платат казна до 1.000 евра, јавија македонските медиуми. До први април пријавувањето е бесплатно, а после тоа ќе се наплаќа по 500 денари. Обврската и казните за нејзино непочитување се предвиудуваат со измените во законот за едношалтерски систем а пријавувањето на адресите може да се изврши по електронски пат.
XS
SM
MD
LG