Достапни линкови

Македонија ќе обезбеди 100 илјади евра помош за Јапонија


од еден од центрите за евакуација во Јапонија
Владата на Република Македонија на вчерашната седница донесе одлука да се испрати парична помош во износ од 100 илјади евра како поддршка за настраданите во разурнувачкиот земјотрес и цунами брановите во Јапонија. Како што информираат од Владата, Министерството за надворешни работи е задолжено да продолжи со комуникација со Јапонската амбасада во Виена, која е одговорна за Македонија, за да се види потребата за евентуални видови и количини хуманитарна помош што би можело дополнително да бидат пратени.
XS
SM
MD
LG