Достапни линкови

Кандидатот за нов Гувернер на Народна Банка не се појави пред пратениците


Димитар Богов не се појави во Комисијата за финансирање и буџет
Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска не се одржа поради отсуство на кандидатот за гувернер на Народна банка на Република Македонија Димитар Богов.
Според опозицијата, неприсуството на Богов е недозволиво затоа што кандидатот за шеф на монетарната власт мора да ја образложи својата програма пред надлежната комисија, а за владејачкото мнозинство денешната седница е закажана без консултација и надвор од процедурите.
XS
SM
MD
LG