Достапни линкови

Хјуман Рајтс Воч протеран од Узбекистан


Кенет Рот - Извршен директор на ХРВ
Хјуман Рајтс Воч соопшти дека узбекистанските власти ги принудиле да ја затворат канцеларијата во Ташкент. Најнапред на членовите на Хјуман Рајтс Воч не им биле одобрени визите и акредитациите, а потоа била одбиена и регистрацијата на канцеларијата. Според оваа организација, во Узбекистан се продлабочува кршењето на човековите права, десетици новинари и активисти се затворени, а има и се поголем број случаи на тортура.
XS
SM
MD
LG