Достапни линкови

Кина донесе економска „петолетка“


Кинескиот премиер Вен Џиабао
Кина донесе петгодишен план за трансформација на економијата, покачување на приходите во руралните подрачја и унапредување на социјалната стабилност. Премиерот Вен Џиабао претходно рече дека наредните пет години ќе бидат „суштински за забрзување на трансформацијата на економскиот развој“.
XS
SM
MD
LG