Достапни линкови

Инфлација од 4,6 проценти во Албанија


Февруарската инфлација во Албанија достигна ниво од 4,6 отсто, што е за 2,3 отсто повисока од инфлацијата во месец јануари. Според Инситутот за статистика, февруарската инфлација ја надминала планирата граница, која ја постави Ценрална банка на Албанија, поради поскапувањето на храната, горивата, тутунот, лековите, гасот и други производи. Намалување е забележано единствено кај групата „Облека и обувки“ и тоа за 0,4 отсто.
XS
SM
MD
LG