Достапни линкови

Локални избори во Русија


Премиерот Владимир Путин
Денеска во Русија се одржуваат локални избори во 12 региони, од источниот дел на земјата до Балтикот. Изборите се сметаат за тест на силата на партијата Обединета Русија, на чело со премиерот Владимир Путин. Според првични извештаи, владеачката партија најверојатно ќе го задржи мнозинството во 12 регионални парламенти. Од друга страна, пак, анкетите покажуваат дека популарноста на Путин и неговата партија се намалува, поради загриженоста на гласачите за инфлација и други прашања.
XS
SM
MD
LG