Достапни линкови

Македонија: Намален бројот работници во индустријата


Бројот на работниците во индустријата во јануари годинава, во однос на истиот месец од претходната година, е намален за 0,2 насто, објави Државниот завод за статистика. Бројот на работниците во секторот рударство и вадење камен е зголемен за 3,6 насто, во преработувачката индустрија е намален за 0,8 проценти и во секторот снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација е зголемен за 2,8 насто.
XS
SM
MD
LG