Достапни линкови

Прашањето на независност не е пречка за дијалог Белград - Приштина


Борислав Стефановиќ
Прашањето за независноста на Косово, која не е призната од Белград, не треба да биде препрека за дијалогот, кој почна меѓу Србија и Косово под покровителство на Европската унија, изјави раководителот на српската делегација, која учествува во преговорите, Борислав Стефановиќ во интервју за „Политика“.
Разликите во однос на статусот на Косово се јасни и изразени, но тоа не треба да биде препрека за успешен дијалог и предложените решенија, изјави Стефановиќ.
Тој додаде дека смета дека двете страни се блиску до решавањето на повеќето од поставените прашања на дијалогот како што се прашањето за катастерот и граѓанските регистри.
XS
SM
MD
LG