Достапни линкови

Во Украински Измаил 16 годишните треба да се дома до 22


Полицијата ќе го спроведува законот
Локалните власти во украинското место Измаил во близина на Одеса воспоставија ноќен полициски час за деца под 16 и 14 години. Оние до 16 можат да останат надвор до 22 часот а, оние до 14 до 21 часот.
Целта, според локалните власти, е децата да се заштитат од криминалот. Родителите, како и сопствениците на клубовите, баровите и центрите за компјутерски игри ке бидат казните ако ако им децата да останат подоцна.
XS
SM
MD
LG