Достапни линкови

Африка е против воена интервенија во Либија


Либија
Советот за мир и безбедноста на Африканската унија ја отфрли опцијата за воена инетервенсвија врз Либија изјави денеска Висок претсвник на Африканската Унија Рамтане Ламара на мини самитот посветен на состојбата во Либија.Тој додаде дека ќе биде формиран комитет составен од една третина од земјите челнки на унијата кој ќе го набљудува развојот на анстанаите во Либија. Африканската унија изрази голема загриженоста за состојбата во која се наоѓа Либија со која воено ја загрозува безбеднста во регионот .
XS
SM
MD
LG