Достапни линкови

Отворен меморијалниот центар на холокаустот


од свеченото отворање на центарот
Лекциите од холокаустот се важни и денес, како што беа и пред 70 години. Холокаустот не почна со концентрационите логори, туку со антисемитизмот и ширење на говорот на омразата по улиците. Тој не` учи дека фанатичката идеологија не може да се запре со попуштање и индиферентност, рече вицепремиерот на Израел Моше Јаалон на официјалното отворање на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија. Од име на државата Изарел тој и` се заблагодари на Владата на Македонија за враќањето на еврејските имоти и за одлуката за изградба на Меморијалниот центар на холокаустот.
XS
SM
MD
LG