Достапни линкови

ЕУ: разговорите меѓу Белгрaд и Приштина конструктивни


Шефовите на двете делегации

Европската Унија оцени дека дијалогот меѓу тимовите на Белград и Приштина е одржан во конструктивна атмосфера и бил продуктивен, а двете страни ја повториле својата посветеност за продолжување на разговорите во што покус рок. Во соопштените на Европската унија, под чие покровителство двете делегации вчера разговараа во Брисел е назначено што би требало да бидат цели на дијалогот во иднина, а тоа е отстранување на пречките кои имаат негативно влијание врз секојдневниот живот на луѓето, подобрување на соработката и постигнување напредок на патот кон ЕУ. Ова е прва директна среба меѓу Белград и Приштина од прогласувањето на независност на Косово пред три години.
XS
SM
MD
LG