Достапни линкови

Фејт: Нема да се разгледуваат прашања за статусот на Косово


Питер Фејт
Шефот на Меѓународната цивилна канцеларија на Косово Питер Фејт оцени дека дијалогот меѓу Белград и Приштина е разговор меѓу две независни и суверени држави. Toj целосно ја исклучи можноста за разгледување на прашањата за статусот и територијалниот интегритет на Косово, па дури и евентуалната поделба.
На предавањето пред студентите на Американскиот универзитет во Приштина, Фејт истакна дека дијалогот ќе им користи и на Србија и на Косово.
XS
SM
MD
LG