Достапни линкови

Кина ќе гради 10 милиони евтини домови


Кинеската влада годинава ќе потроши над 200 милијарди долари за изградба на 10 милиони евтини домови. Ова е дел од потезите на владата за намалување на јазот меѓу богатите и сиромашните и за трансформација на населението од земјоделско во индустриско. Во наредниве пет години во Кина треба да бидат изградени над 36 милиони евтини станови.
XS
SM
MD
LG