Достапни линкови

Иран: Рафсанџани го губи влијанието


Поранешниот ирански претседател Акбар Хашеми Рафсанџани
Поранешниот ирански претседател Акбар Хашеми Рафсанџани кој во последно време е критикуван за блиски врски со опозицијата го загуби клучното место во Собирот на експерти. Станува збор за 86 члено влијателно тело кое го одбира врховниот лидер и ги надгледува неговите активности.
XS
SM
MD
LG