Достапни линкови

Извршено тестирање за попишувачи во 83 училишта низ Македонија


Илустрација: попишувач на терен
Во 83 државни основни и средни училишта во општините во Македонија денеска се одржа тестирање на 16.500 лица кои аплицирале на јавниот оглас за ангажирање членови на комисии на пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи. Тестирањето не се спроведе само во училиштето во Боговиње поради тоа што објектот не бил отворен. На јавниот оглас за ангажирање членови на комисии на пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи се пријавиле 16.500 кандидати од кои најголемиот број 14.000 Македонци, 600 етнички Албанци, а останатиот број лица од други етнички заедници.
XS
SM
MD
LG