Достапни линкови

Цветковиќ: реконструираната влада со нови економски мерки


Мирко Цветковиќ
Српскиот премиер Мирко Цветковиќ најави дека новата реконструирана влада, за која била постигната согласност, ќе излезе со нови економски мерки. Кога ќе изложам кои ќе бидат нови членови на владата, ќе предложам два правца за натамошно дејствување, истакна Цветковиќ. Според него, првиот правец ќе биде продолжување на европската интеграција, а вториот е искористување на фактот дека кризата полека стивнува и оти ќе се јават нови инвеститори кои ќе овозможат вработувања и подобар живот за граѓаните.
XS
SM
MD
LG