Достапни линкови

Бензините и дизел горивата со повисоки цени


Цената на бензините од денеска се зголемува за 2,5 денари, а на дизел горивата за 2, односно 1,5 денари по литар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Како причина за зголемувањето на цената на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 5,89 отсто повисоката просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период, како и за 0,03 отсто повисокиот курс на доларот во однос на денарот
XS
SM
MD
LG