Достапни линкови

Словенија загрижена за застојот на проширувањето на ЕУ


Претседателот на Словенија, Данило Турк
Претседателот на Словенија Данило Турк изјави денеска дека неговата земја е загрижена и незадоволна од недостигот на волја на ЕУ за понатамошно проширување и интеграција на земјите од поранешна Југолавија во европското семејство. Словенија е единствената земја од поранешна Југославија која стана членка на ЕУ, додека Хрватска се надева дека ќе ги заврши преговорите во оваа година. Другите земји, меѓу кои и Македонија се уште немаат датум за отпочнување на преговори со Унијата.
XS
SM
MD
LG