Достапни линкови

Јанкулоска на средба на Комитетот на министрите на ЈИЕ


Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска
Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска изјави денеска дека владата била свесна дека со визната либерализација ќе има лица кои ќе барат азил за да останат во ЕУ. Јанкулоска посочи дека е воспоставен комитет за следење на имплеменатцијата на визната либерализација и спроведена е кампања за нејзиното значење.
Јанкулоска се обрати на петата средба на Комитетот на министрите за внатрешни работи на земјите од југоисточна Европа, кој се оджува во Љубљана.
XS
SM
MD
LG