Достапни линкови

СДСМ отворил конкурс за нов претседател на ДИК


Претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски
Потпретседателот на СДСМ Гордан Ѓорѓиев изјави денеска дека конкурсот за избор на нов претседател на ДИК е веќе отворен. Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски изјави дека на 15 март ќе закаже седница за избор на новиот претседател на ДИК, како и за формирањето на Комисијата и прочистување на избирачкиот список. Според Ѓорѓиев СДСМ нема да се врати во Собранието додека не бидат исполнети нивните услови, а до тогаш неможе да биде изгласан и кандидатот за претседател на ДИК.
XS
SM
MD
LG