Достапни линкови

Над 100 илјади луѓе побегнале од Либија


Либија
Агенцијата за бегалци на Обединетите Нации соопшти дека речиси 100 илјади странски мигранти ја напуштиле Либија во изминатава недела. Во соопштениото од УНХЦР е наведено дека тимови од организацијата за итни случаи соработуваат со властите на Тунис и Египет како и со невладините организации за „поддршка на речиси 100 илјади луѓе“. Според податоците на УНХЦР , 4600 бегалци се Либијци кои побегнале во Египет и Тунис.
XS
SM
MD
LG