Достапни линкови

Претседателите во Египет ќе бидат со ограничен мандат?


Протестите по кои беше соборен режимот на Претседателот Хосни Мубарак
Комисијата задолжена за промена на Уставот во Египет предложи денеска да се воведе ограничување на мандатот на Претседателот, што претставува голем чекор во досегашната политика на земјата мандатот на шефот на државата да биде неограничен.
Осумчлената комисија предложи должноста Претседател на земјата да се врши во рок од два четири годишни мандати. Комисијата најави и дека изборниот процес ќе биде строго контролиран и дека судството ќе има посебна улога во него.
XS
SM
MD
LG