Достапни линкови

Бугарија очекува повеќе туристи поради немирите во арапскиот свет


Бугарскиот заменик-министер за економија, енергетика и туризам Иво Маринов изјави денеска дека туристите кои планирале да го поминат својот годишен одмор во северна Африка, поради немирите постојат големи шанси да се решат да посетат некоја туристичка дестинација во Бугарија.
Според Маринов Бугарија за прв пат издвоила повеќе пари за рекламирање на туристичката понуда и на тоа се должат неговите оптимистички очекувања.
XS
SM
MD
LG