Достапни линкови

И Синдикатите во Македонија сакаат избори - веднаш


Претседателот на ССМ Живко Митревски
Предвремените парламентарни избори да се реализираат веднаш ако за тоа навистина постои политичка волја, бараат Сојузот на синдикатите на Македонија и Конфедерацијата на слободни синдикати .
Само така, како што оценија денеска на прес-конференција здружените синдикати, може да се надмине актуелната, според нив, исклучително тешка и политички комплицирана состојба.
Без да се инволираме политички порачуваме нека победи оној што ќе понуди поквалитетна и подобра програма за граѓаните, истакна претседателот на ССМ Живко Митревски.
Најголеми заложници на моментната политичка ситуација во земјава, додаде Митревски, се работниците.
XS
SM
MD
LG