Достапни линкови

СДСМ-владата да не избира претседател на ДИК без опозицијата


Амблемите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ
СДСМ соопшти денеска дека кога ќе бидат исполнети условите за враќање во Парламентот, партијата согласно законот ќе даде предлог за избор на нов претседател на ДИК. Пратеникот и член на извршниот комитет на СДСМ Игор Ивановски ја предупреди власта, да не помислува да постави нов претседател на Комисијата, без да се консултира со опозицијата. Ивановски ги отфрли наводите дека неговата партија го принудила Александар Новаковски да поднесе оставка.
XS
SM
MD
LG