Достапни линкови

Во Албанија формирана нова партија


Во Албанија се формираше нова политичка партија, кој е ефомирана од поранешни членови на Социјалистичката партија и помали партии од левицата. На новата Умерена социјалистичка партија лидер е Ѓерѓи Која. Претходно во Судскиот регистар беше впишана и партијата на грчкото малцинство Мета.
XS
SM
MD
LG