Достапни линкови

Првиот постсоветски лидер на Грузија бил убиен?


Константин Гамсахурдиа, синот на првиот постсоветски лидер на Грузија Звијад Гамсахурдиа
Парламентарната комисија на Тбилиси денеска соопшти дека првиот постсоветски лидер на Грузија Звијад Гамсахурдиа бил убиен. Комисијата која ја истражувала смртта на поранешниот Претседател го одбила тврдењето на грузиските власти дека тој се самоубил со куршум во главата во декември 1993 година. Во извештајот не е обвинет никој за неговата смрт, но се покренаа прашања дали комисијата чиј шеф е синот на Гамсахурдиа може да даде објективна оценка за случајот.
XS
SM
MD
LG