Достапни линкови

Балканска единица во рамките на силите на НАТО во Авганистан


Камп на НАТО силите во Авганистан
Хрватското министерство за одбрана соопшти дека заедничката единица на војници од Македонија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Словенија и Албанија во рамки на силите на НАТО во Авганистан ќе се вика балканска единица.
Според министерството се работи за заеднички придонес на земјите од Американско-јадранската повелба на операцијата ИСАФ. Формирањето на мултинационални групи за соработка во одбраната е присутна и во практиката на ЕУ.
XS
SM
MD
LG