Достапни линкови

Европската Комисија ќе ја тужи Грција


Европската комисија соопшти дека ќе покрене судски процес против Грција пред судот на ЕУ во Луксембург. Според комисијата причината за тужбата е поради ограничувањата на инвестиции во компании одредени како стратешки, што е против слободното движење на капитал и и дава неограничена власт на Грција. Судот може да побара од Атина да биде укинат или променет законот.
XS
SM
MD
LG