Достапни линкови

ММФ бара Кабулската банка во Авганистан да прогласи стечај


Логото на ММФ
ММФ соопшти денеска дека Кабулската банка во Авганистан мора да биде ставена под стечај и за брзо време да биде продадена. Според фондот тоа е најдобриот механизам за решавање на проблемите на банката.
ММФ бара од авганистанските власти да го заштитат финансискиот сиситем во земјата, како и да бидат обвинети вработените кои се вмешани во нелегалните активности на банката.
XS
SM
MD
LG