Достапни линкови

Фуере ја повика владата да го забрза темпото на реформите


Евроамбасадорот Ерван Фуере
Евроамбасадорот Ерван Фуере ја повика македонската влада да го забрза темпото на реформите и да се посвети на предизвиците посочени во последниот извештај на ЕК за напредокот на земјата и препораките во Нацрт-резолуцијата на ЕП. Фуере предупреди на можните последици од владините постапки и од поединци и побара да биде промовиран дијалог и консензус за успех на Македонија.
XS
SM
MD
LG