Достапни линкови

Напредок во експериметалната мисија за патување на Марс


Панорама на Марс
По осум месеци во изолација, групата на шест меѓународни истражувачи кои учествуваат во експериментална мисија, која наводно се одвива на Марс зачекорија на симулираната површина на црвената планета. Целта на мисијата, која ќе трае 520 дена е да се тестира како луѓето ќе реагираат на притисокот од долгото патување на Марс.
Волонтерите, меѓу кои тројца руси, еден французин, италијанец и кинез се затворени во вселенскиот брод во московскиот истражувачки центар од јуни во минатата година.
XS
SM
MD
LG