Достапни линкови

„Говорот на Кралот“ е најдобар филм според Британската академија


„Говорот на Кралот“ ја доби наградата БАФТА на Британската филмска академија за најдобар филм. Колин Фирт, кој ја игра главната улога како Kралот Џорџ VI беше прогласен за најдобар актер, додека наградите за најдобра споредна улога им беа доделени на Хелена Картер и Џефери Раш.
XS
SM
MD
LG