Достапни линкови

Швајцарците гласаа да го задржат оружјето во домовите


Повеќе од половина од швајцарските гласачи денеска се изјасниле против новиот предлог закон за забрана на поседување на пушки во домовите и воведување на нови услови при купувањето на оружје.
Со предлог законот ќе се стави крај на традицијата во Швајцарија, каде мажите го чуваат своето оружје во нивните домови и по извршувањето на воената должност. Според подржувачите на законот, тој ќе го намали домашното насилство и големиот процент на самоубиства во земјата.
XS
SM
MD
LG