Достапни линкови

Парламентарна група за пријателство со Македонија во Австралија


Нова интер парламентарната група за пријателство со Македонија е формирана во новиот состав на австралискиот Парламент. Нејзин претседавач ќе биде пратеникот Стивен Џонс, а членови се припадници и на власта и на опозицијата.
Почесниот конзул на Македонија во Перт Зоран Ќосески изјави дека целта на групата е зајакнувањето и унапредувањето на билатералните парламентарни односи меѓу двете држави.
XS
SM
MD
LG